|
| | ALLERJİK HASTALIKLARDA TEDAVİ PRENSİPLERİ: Astımla İlgili Bilmedikleriniz! | |
| | Yazar | Mesaj |
|---|
AyDıN Admin

Mesaj Sayısı: 196 Rep gücü: 239 Rep puanı: 0 Kayıt tarihi: 03/02/09 Yaş: 50
 | Konu: ALLERJİK HASTALIKLARDA TEDAVİ PRENSİPLERİ: Astımla İlgili Bilmedikleriniz! Ptsi Mart 23, 2009 9:58 pm | |
| Astım Nedir? ALLERJİK HASTALIKLARDA TEDAVİ PRENSİPLERİ
ELİMİNASYON (Allerjenlerden Korunma)
Hastanın duyarlı olduğu allerjenlerle temasını önlemektir.
Bu konu çok önemlidir. Çünkü birçok allerjik hastalıkta şikayetler genellikle allerjenle teması takiben gelişmektedir. Buradan "basit" fakat "çok önemli" bir sonuç çıkar: Allerjenle temas yoksa aktif hastalık bulguları olmayacaktır!
ÖRNEK 1 : Akarlara bağlı "allerjik riniti" olan bir hastanın evinde akarlara maruziyeti önleyecek yöntemleri uygulaması allerjik rinit şikayetlerini de önleyecektir.
ÖRNEK 2 : Gıda allerjilerinin tek tedavisi hastanın allerjisi olan gıdaları yememesidir. Aynı şekilde, ilaç allerjilerinde de en etkili tedavi yöntemi allerjiden sorumlu ilacın alınmamasıdır.
ÖRNEK 3 : Arı allerji olan bir hastanın arı tarafından sokulmasını engelleyecek tedbirler alması da bir eliminasyon tedavisidir.
FARMAKOTERAPİ (İlaçlarla Tedavi)
Hastalık belirti ve bulgularını ilaçlarla kontrol altına almak, tedavi etmektir.
ÖRNEK 1 : Ürtiker (kurdeşen) şikayetlerinin antihistaminler ile giderilmesi.
ÖRNEK 2 : Astımlı hastalarda kısa ve uzun etkili bronş genişletici ilaçlar ve kortikosteroidler ile şikayetlerin kontrol altına alınması ve atakların önlenmesi.
İMMÜNOTERAPİ
Aşı tedavisi olarak bilinir. Hastanın duyarlı olduğu allerjenlerin gittikçe artan dozlarda enjekte edilmesidir. Amaç, allerjenlere karşı tolerans geliştirmek ve hastanın allerjik olduğu maddelerle karşılaştığında allerjik reaksiyon oluşturmasını önlemektir. Astım - Bronşit için etkili yardımcı doğal ürünlerden kullanmak için mutlaka iletişim kurunuz sağlıklı günler yaşamak sizlerinde hakkınız doğal gıdalardan uzak durmayınız.
Astım Bronşit için tedavide yardımcı olarak bitkisel ürün Bal ve 40 çeşit bitki özleri ve tohumlarından oluşan macun şeklinde ürün hazırlanmaktadır. Mükemmel sonuçlar alınmaktadır. Ürün hakkında bilgi almak için iletişim kurunuz....
Bitkisel terkipler, karışımlar, formüller, konusunda bilgili uzmanlar tarafından yapılırsa ve üretim izinli ürünler kullanılırsa faydalanıla bilinir. Aksi taktirde zamanınız emeğiniz ve paranız boşa gidebilir. Ayrıca zarar göre bilirsiniz.
ASTIM Bronşit Nedir?
Hasta, kriz geldiği zaman soluk almakta zorluk çektiğini zanneder, gerçekte nefes vermekte zorluk vardır. Bunun nedeni de, akciğerlerdeki küçük hava borularının daralmasıdır. Buralardan geçen hava, ıslığa benzeyen bir ses çıkarır, ki buna hırıltı denir. Astım, bir kaç grup nedenden kaynaklanır. Bunların başında da bünye gelir. Yani, bazı kimselerde baş ağrısı ne kadar tabi bir şeyse, diğerlerinde de astım o kadar doğaldır. Bazı kimseler, toz, kıl, yumurta, süt, aspirin, çiçek tozu ve benzeri şeylere karşı hassastırlar. Bu hassasiyet, astım krizleri şeklinde kendini gösterir. Tedavi için, hastayı etkileyecek bu unsurların ortadan kaldırılması yapılacak ilk iştir. Aşırı heyecan veya korku da astım krizine yol açabilir. Bu gibi durumlarda hastayı sakinleştirmek yapılacak ilk iştir. Bazı kimselerde de, Had Bronşit sonucu astım krizi görülebilir. Kalp yetmezliği de astım krizine neden olabilir.
BRONŞİT Nedir? Akciğerlere giden havayollarının iç yüzündeki zarın iltihaplanmasıdır. Akut ve kronik olarak iki gruba ayrılır. - Akut Bronşit: Genellikle grip, kızamık, boğmaca veya tifo gibi hastalıklar sırasında görülür. Sisli ve soğuk havalarda çok rahatsız olurlar. Hastalığın başlangıcında kuru ve ağrılı öksürük, az yapışkan balgam, sonraları sümüksü cerahatli balgam ile hafif ateş ve halsizlik görülür. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir. - Kronik Bronşit: Bu çeşit bronşitte; havayollarını yağlayan bezler büyümüş, iç yüzlerinde bulunan tüyler görevini yapamaz olmuştur. Mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Her iki bronşitte de yapılacak ilk iş sigarayı bırakıp istirahat etmektir.
Ürünlerimiz hakkında geniş bilgi almak için iletişim kurun...
En son AyDıN tarafından Salı Mart 24, 2009 1:35 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|  | | erdem

Mesaj Sayısı: 89 Rep gücü: 187 Rep puanı: 3 Kayıt tarihi: 23/02/09
 | Konu: Astım veya KOAH: Akciğerlerinizdeki hava yollarının etrafındaki kaslar beraberce kasılır veya daralır. Salı Mart 24, 2009 1:00 am | |
| Astım veya KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) sizin veya bir yakınınızın hayatının bir parçası olsa bile bu hastalıkların tam olarak ne olduklarını, vücudunuz üzerindeki etkilerini ve bu sağlık durumlarını nasıl kontrol altına alabileceğiniz konusunda yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Solunum.Com portalı astım ve KOAH ile ilgili her türlü bilgiye kolayca ulaşabilmeniz amacı ile hazırlanmıştır.
Akciğerlerinizdeki hava yollarının etrafındaki kaslar beraberce kasılır veya daralır. Bu daralmaya genel olarak "bronkokonstriksiyon" denir, ve akciğerlerinizin nefes alıp vermesini zorlaştırabilir. İltihaplanma (Inflammation) Astım hastasıysanız, akciğerlerinizde bulunan hava yollarınız genelde şişik ve rahatsızdır. Nöbet başladığı zaman daha da şişer ve rahatsızlanır. Doktorunuz bu şişme ve rahatsızlıktan "iltihaplanma" olarak bahsedebilir. İltihaplanma, ciğerlerinizden alıp verebildiğiniz hava miktarında azalmaya sebep olabilir.
Daralma ve iltihaplanma; hırıltılı solunum, öksürük, göğüs darlığı ve nefes darlığı gibi semptomlara yol açabilir. Ayrıca, tedavi edilmediği takdirde, astım uzun vadede akciğer işlevlerinin kaybına da sebep olabilmektedir.
Astımınız varsa ve herhangi bir tetikleyiciye maruz kalırsanız, akciğerlerinize giden hava yolları her zamankinden daha çok şişerek iltihaplanır ve nefes almanız zorlaşır. Hava yollarını çevreleyen kasların daralması sonucu hava yolları da kasılır ve mukoza oluşması nedeniyle "tıkanırlar".
Astım semptomlarınızın alevlenmesine yol açan birtakım tetikleyiciler vardır. Bunların arasında alerjiler, enfeksiyonlar ve eviniz veya ofisinizde maruz kalabileceğiniz kuvvetli koku veya buharlar olabilir. Herhangi bir tetikleyiciye maruz kalıp tepki verdiğiniz zaman, hava yollarınız diğer tetikleyicilere karşı daha da hassaslaşır. Bundan dolayı, astımınızı sürekli olarak kontrol altında tutmanız önemlidir. Semptomlarınızın kuvvetli olmadığı zamanlarda bile hava yollarınız iltihaplı kalabilir. |
|  | | erdem

| Konu: KOAHKOAH Nedir ?KOAH Salı Mart 24, 2009 1:02 am | |
| KOAHKOAH Nedir ?KOAH
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), amfizem ve kronik bronşiti kapsayan bir hastalık grubudur. KOAH'ın en sık görülen özelliği, akciğerlerinize giren ve akciğerlerinizden çıkan havayı nefes darlığına neden olacak derecede kısıtlayabilmesidir.
Amfizem
Amfizem, alveollerdeki hava boşluklarında, alveol duvarlarının yıkımıyla oluşan anormal ve kalıcı genişlemedir (açık bir nedbeleşme yoktur). Klasik semptomu nefes darlığıdır.
Kronik Bronşit
Kronik bronşit, fazla miktarda mukusun oluştuğu sürekli öksürük durumudur. Kronik öksürük art arda iki yıl içinde, yılda en az 3 ay görülür.
KOAH'ın neden olduğu akciğer tahribatını hiçbir şey geri döndüremez. KOAH'ın ilk evrelerinde, sadece hafif bir nefes darlığı ve arasıra öksürük krizleri görülebilir. İlk başlarda, çoğu kişi KOAH hastalığına yakalandığının farkında olmaz. İlk semptomlar genel bir hastalık hissi, artan sıklıkta nefes darlığı, öksürük ve ötmedir. Ancak, hastalık ilerledikçe semptomlar ağırlaşır.
Sigara, KOAH'ın en önde gelen nedenidir ve bildirilen tüm vakaların %90'ından sorumludur. Sigara içen her 5 kişiden biri, yaşamı esnasında KOAH geliştirme riskiyle karşı karşıyadır. Ancak, KOAH riski taşıyanlar yalnızca sigara içenler değildir. Daha önce sigara içmiş olanlar ve sürekli sigara dumanına maruz kalanlar (pasif içiciler) da KOAH için potansiyel adaylardır. Sigarayı bırakmak, akciğer fonksiyonlarının KOAH'a bağlı olarak gerilemesini yavaşlatabilir.
KOAH Gerçekleri
KOAH çoğunlukla iki farklı hastalıktan oluşan karmaşık bir sağlık durumudur. Bu iki hastalık hava yollarının engellenmesi ile ilgili kronik bronşit ve amfizemdir. Aşağıda bu hastalık ve tedavisi hakkında bazı bilgiler bulacaksınız: Akciğerleriniz çok uzun süre rahatsız veya iltihaplı kaldığında kronik bronşit oluşur. Rahatsız olan akciğerleriniz yüzünden öksürük yakanızı bırakmaz. Bronşit çok uzarsa, akciğerlerinizde hasar ve berelenmeye yol açar. Mukoza ve berelenmiş doku, akciğerlerinizin hava alıp verme fonksiyonunu sekteye uğratır ve nefes darlığına neden olur.
Amfizem akciğerlerinizde dönüşü olmayan bir hasara yol açar. Amfizem, akciğerlerinizde alveoli adı verilen küçük hava keseciklerini etkiler. Bu kesecikler, havadan kana oksijen geçmesini ve karbondioksidin vücuttan atılmasını sağlar. Hava girip çıktıkça, alveoli genişler ve daralır. Amfizemde ise, aynı eski bir lastik bantta olduğu gibi, akciğerler esnekliğini kaybeder. Böylece, alveoli genişler ve nefes almayı zorlaştırır. İleri düzey amfizemde, akciğerlerde geniş boşluklar meydana gelir. Alveoli kana oksijen transfer edebilse de, boşluklar aynı işi yapamaz - amfizem hastaları bundan dolayı nefes darlığı çeker.
Nefes darlığı, kronik öksürük ve yoğun balgam en sık görülen KOAH semptomlarıdır.
Gerek bronşit, gerekse amfizemin sigarayla yoğun ilişkisi vardır. Sigara içen KOAH hastaları, akciğerlerini daha fazla hasara uğratırlar; sonuç olarak, oksijen almakta daha çok zorlanırlar.
KOAH tedavisinin iki ana hedefi vardır. Birincisi semptomları azaltmak, ikincisi de hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak. Şu an için KOAH'ı ortadan kaldıran bir tedavi bulunmamaktadır. Ancak, sigaradan uzak durarak bu hastalık çok büyük ölçüde önlenebilir.
Sigarayı bırakmak KOAH semptomlarını azaltır ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatır.
Hastalığı ilerledikçe kişinin hayat kalitesi de düşer. Hastalığın ilk evrelerinde az miktarda nefes darlığı görünür. İleri evrelere erişmiş KOAH vakalarında ise hastalar harici oksijene ve mekanik nefes alma cihazlarına ihtiyaç duyabilir.
Hastalığın derecesine göre, tedavi ciğerlere giden hava miktarını arttırmayı sağlayan bronkodilatörleri gerektirebilir. Bunlar düzenli olarak alınması gereken "bakım ilaçları" ve salbutamol, terbutalin vb. gibi kuvvetli semptomların ve krizlerin üstesinden gelmek için alınan "rahatlatıcı ilaçlar" olmak üzere ikiye ayrılırlar.
KOAH'ı kontrol altına almak ve daha sağlıklı bir yaşam için anahtarlar doğru beslenme, doktor konrolünde yapılacak düzenli bir egzersiz programı, düzenli uyku ve sigaradan uzak ortamlardır. |
|  | | erdem

| Konu: Astım Nöbetinin Belirtileri Nelerdir? Salı Mart 24, 2009 1:04 am | |
| Astım Nedir?
Astım akciğerlere kadar olan hava yollarını ( Bronşlar ) etkileyen bir hastalıktır. Bu hava yolları soluduğumuz havayı burundan itibaren akciğerlere kadar ulastırır. Saglıklı bir kişide bu soluma olayı kolayca gerçekleşir. Astımlı bir kişide ise bazı dönemlerde soluma zorluğu meydana gelir. Astım atağı sırasında bronşlar ( hava yolları ) daralır ve havanın geçişi zorlaşır. Bu hava yolu daralmasının bazı nedenleri vardır. Bunlar:
Bronşları çevreleyen kasların kasılması sonucu hava yollarının daralması. Bronşun içini saran zarın şişmesi Hava yollarında mukus ( sümük - balgam ) adı verilen yapışkan bir salgının aşırı salınması ve bu salgının hava yollarını yer yer tıkaması
Allerji Nedir?
Allerji, normalde zararlı olmayan bir maddeye karşı vücudun aşırı reaksiyonudur, eski Yunanca'da "degişik reaksiyon" anlamina gelir.
Allerji’ yi şöyle de tarif edebiliriz: Bazi kişiler çevrelerindeki maddelere; hava içindeki tozlara, yedikleri besinlere, kullandıkları ilaçlar, eşya veya kozmetiklere aşırı derecede duyarlı hale gelmektedirler. Bu gibi kişiler allerjik bünyeli olarak bilinirler. Aşırı hassasiyetten sorumlu bu maddelere de allerjen denir.
Bu maddeler vücuda solunum yoluyla, mide-barsak sistemi veya deri teması ile girebilirler. Bu aşırı duyarlılığın oluşmasının nedeni çevrede allerjenlerin bulunuşu değil, kişinin allerjik bünyeli oluşudur.
Allerji tüm dünyada yaygın bir problemdir. Amerikada kronik hastaliklar arasinda erişkinlerde üçüncü, çocuklarda da birinci sırayı tutmaktadır. Allerjık hastalıkların çoğu bebeklik veya çocuk döneminde başlamaktadır. Son yıllarda allerjik hastalıkların sık görülmesinde, suni beslenme giyim ve çesitli ilaç kullanımının da rolü olabilir.
ASTIM
Astım Nöbetinin Belirtileri Nelerdir? Astımın Bulguları Nelerdir? Öksürük Vızıltı Sık Soluma Göğüs Duvarı Derisinde Çekilmeler Astıma neden olan durumlar ( uyaranlar ) nelerdir ? Allerjenler ( allerjiye neden olan maddeler ) Enfeksiyonlar Hava değişimi Egzersiz Irritanlar ( tahriş ediciler ) Astımda olabilecek komplikasyonlar nelerdir ? Astım Nasıl Tedavi Edilir? Çevre Düzenlemesi: Allerjenlerden kaçınma İrritanlardan Kaçınma: Emosyonlar ( psikolojik stres ): İlaç Tedavisi: İnhaler ( hava yolu ile verilen ) Rahatlatıcılar: Kısa etkili rahatlatıcılar ( Ventolin, Bricanyl ): Uzun etkili rahatlatıcılar ( Serevent, Foredil, Volmax ) Önleyiciler: İntal: İnhaler yolla kullanılan steroidli ilaçlar: ( Pulmicort, Flixotide gibi ) Oral ( ağız yolu ile ) steroidler ( Prednol, Deltacortril ) Peak Flow Metre ( zirve akım ölçer ) Nedir ? Kullanım şekli: Günde kaç kere kullanılmalıdır ? Küçük Çocuklar İçin : Adaptörlerin Kullanımı: Aerochamber ( maskeli fanus ): Nebuhaler ( maskesiz fanus ) : Turbuhaler Kullanımı: Astım Nöbeti Önceden Anlaşılır mı? Nöbet gelince Ne Yapmalıyım? İmmünoterapi ( aşı tedavisi ) ALLERJİK RİNİT (SAMAN NEZLESİ)
Allerjik Rinit (Saman Nezlesi) Nedir? Allerjik Rinit Nasıl Tanınır? Saman Nezlesi Diğer Allerjik Hastalıklarla Birlikte Bulunabilir mi? Saman Nezlesi Üst solunum Yolu Enfeksiyonları İle Karıştırılabilir mi? Saman Nezlesi Nasıl Tedavi Edilir? Çevre Önlemleri: İlaç Tedavisi: Burun Temizleme: Rahatlatıcılar (antihistaminikler): Sistemik Antihistaminikler (şurup, tablet): Lokal Antihistaminikler (örnek: allergodil sprey): Koruyucu ilaçlar (rhinocort aqua sprey, nasalide sprey, flixonase sprey) : İmmünoterapi (aşı tedavisi) |
|  | | erdem

| Konu: İşte astım örneğinde bir soru ve sorun; Salı Mart 24, 2009 1:11 am | |
| | AyDıN demiş ki: | | Astım Nedir? |
İşte astım örneğinde bir soru ve sorun;
SORU: Eşimde belirtileri görülen astım alerji ile başımız bayaa bi dertte.Göğüs Hastanesinde çalışmama rağmen sorunumuza yönelik bir çözüm getirilemedi. Nefes açıcı spreyler yeterli gelmiyor. En büyük sıkıntımız, olmadık anda örneğin gecenin üçünde tıkanma şeklinde eksürükle uyanıyor ve her ne koku olursa olsun tıkanıyor, nefes almakta güçlük yaşıyor... Bu nedenle size imdat demek istedim. İterseniz ilaçların adını veririrm.saygılar
ALLERJENLERDEN KORUNMA
Allerji hastalarında şikayetleri artıran en önemli etken hastanın duyarlı olduğu allerjenlerdir.
Sorumlu allerjenden korunmak tedavide çok önemli bir yer tutmaktadır.
Ev dışı allerjenlerden (polenler) etkin bir şekilde karunmak mümkün değildir.
Ancak ev içi allerjenlere maruziyeti ortadan kaldırmak veya en aza indirmek mümkündür.
Ev tozu akarları (mite), mantar sporları (küf), kedi, köpek gibi evcil hayvan allerjenleri ve hamamböcekleri ev içi allerjenlerdir. Bunlar yılboyu devam eden allerjik yakınmaların en başta gelen nedenleridir.
EV TOZU AKARLARI (Mite)
EV HAYVANI ALLERJENLERİ
MANTAR SPORLARI (KÜF)
HAMAMBÖCEĞİ ALLERJENLERİ
En son erdem tarafından Salı Mart 24, 2009 1:18 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | erdem

| Konu: AZ BİLİNEN, GEÇ TANI KONULAN BİR HASTALIK Salı Mart 24, 2009 1:16 am | |
| AZ BİLİNEN, GEÇ TANI KONULAN BİR HASTALIK
Herediter anjioödem (HAÖ) nadir gözlenen ve ciddi seyirli genetik bir hastalıktır. Görülme sıklığı 10.000 kişide 1 ile 50.000 kişide 1 arasında değişir. Hastalık vücudun değişik yerlerinde ortaya çıkan şişliklerle (ödem) seyreder.
Genellikle eller, ayaklar, yüz bölgesi (dil, dudak, göz kapakları, yanak) ve solunum yollarında ödem olur.
Ayrıca barsaklarda şişme (ödem) nedeniyle şiddetli karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetlerine de sıklıkla rastlanır. DEVAMI RİNİT ve ASTIM BİRLİKTELİĞİ (Tek hava yolu hastalığı)
Astım akciğer hava yollarının, allerjik rinit (nezle) ise üst hava yollarının müzmin inflamasyonu (yangısı) dur. Yani her iki hava yolunda da benzer bir durum vardır. Bugün astım ve rinit, solunum yollarının tek bir hastalığının farklı evrelerdeki belirtileri olarak kabul edilmekte ve astım ve rinit birlikteliği "tek hava yolu hastalığı" veya "birleşik hava yolu hastalığı" olarak tanımlanmaktadır.
Türkiye'de astım ve allerjik rinitin sıklığı bölgeden bölgeye değişmekle birlikte ortalama astım prevalansı % 6 – 9, allerjik rinit prevalansı ise %7 -20 olarak ifade edilmektedir. DEVAMI ÜRTİKER SIKLIKLA KARŞILAŞILAN BİR DERİ LEZYONUDUR
ÜRTİKER deri yüzeyinde, değişik büyüklüklerde ve çeşitli şekillerde olabilen kaşıntılı kabarıklıklardır. Halk arasında “kurdeşen” veya “dabaz” olarak adlandırılır.
Dudak veya iç organların mukoza ödemleriyle birlikte olan ya da, derinin derin kısımlarını tutan formuna ise ANJİOÖDEM adı verilmektedir. Ürtiker atakları 6 haftadan kısa bir zaman periyodunu içeriyorsa AKUT ÜRTİKER, lezyonlar ... DEVAMI HANGİ HASTALIKLAR KRONİK ÜRTİKERE NEDEN OLUR ?
Ürtiker hastalarına "şikayetleriniz psikolojik" demek genellikle hastayı tatmin etmeyen bir açıklamadır. Stresin ürtikeri artırdığı doğrudur. Ama ürtikeri doğrudan stres ile ilişkilendirmek HATALI, hatta bazen HASTANIN SAĞLIĞI açısından ZARARLI bir yaklaşımdır.
İlaçlar, gıdalar, hayvan salya ve deri döküntüleri, böcek sokmaları, nadir de olsa bazı hastalarda polenler ve ev tozları gibi solunum yolu allerjenleri, allerjik reaksiyon ile ürtikere neden olmaktadır. Her ürtiker allerji midir? HAYIR
SADECE KIŞ MEVSİMİNDE DEĞİL, TÜM YIL BOYUNCA SORUN OLABİLİR
Soğuk ürtikeri, SOĞUK TEMASINI takiben kısa süre içinde KAŞINTI, KIZARIKLIK ve ŞİŞLİK oluşmasıdır. Hastalık herhangi bir yaşta başlayabilir. Belirgin bir cinsiyet ayrımı yoktur.
GEÇİRİLMİŞ ya da MEVCUT BİR HASTALIĞA bağlı olabilir. Ancak hastaların önemli bir kısmında, ... HORLAMA NEDENLERİNDEN BİRİSİ DE ALLERJİK SOLUNUM YOLU HASTALIKLARIDIR
(LÜTFEN bu yazıdan “horlamanın nedeni bulundu: Allerji” gibi yanlış bir yorum ya da mesaj çıkartarak, halkı yanıltıcı haber kaynağı olarak kullanmayınız !)
Horlama hem sosyal hem de tıbbi olarak “hoş olmayan bir durum” dur. Kişinin etrafını rahatsız etmesi, hatta bazen alay konusu olması sosyal bir sorundur. Uykunun kalitesiz olması ve kişinin dinlenemeden uyanması ise tıbbi bir sorundur. Ayrıca daha ciddi bir sorun olan uyku apnesine de neden olabilir. DEVAMI ASTIM VE ALLERJİLERİN ERKEN BELİRTİLERİ NELERDİR ? NASIL ANLAŞILIR ?
"Çocuğum sık sık nezle oluyor. Yaşıtları da aynı şekilde üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor ama, bizim şikayetlerimiz haftalarca sürüyor. İlaç kullanmamıza rağmen iyileşmesi çok gecikiyor. Genellikle ardından ya orta kulak iltihabı gelişiyor, ya da haftalarca süren öksürükle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bazen göğsünden hırıltılar geliyor. Koşup oynayınca bu hırıltı artıyor ve ardından öksürük nöbeti başlıyor."
Özellikle okul çağı çocuklarda bu tür şikayetler en sık doktora başvurma nedenidir.
DEVAMI Allerji nedir?
Allerji, normalde zararsız olan maddelere karşı anormal ve zararlı
DEVAMI Allerji testleri
Hatalı uygulanmış veya yanlış yorumlanmış allerji testleri, gereksiz
POLENLERDEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ ?
Polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaya çalışın, açık havada spor yapmayın. Güneş gözlüğü kullanın, eve geldiğinizde burun ve gözlerinizi su ile yıkayarak yapışan polenleri uzaklaştırın. Mümkünse her gece saçlarınızı yıkayın (saçlarınızdan dökülecek olan polenleri solumamak için). Evinizi öğleden sonra havalandırın, sabah saatlerinde pencere açmayın. Ev içi havanın temizlenmesinde hepa filtreli hava temizleyici kullanabilirsiniz. Polen mevsiminde, çamaşırlarınızı ev içinde kurutun. Otomobiliniz ile seyahat ederken camları kapalı tutun ve aracınızın polen filtresini ilkbaharda sık değiştirin. Polen Atmosferdeki polen yoğunluğu gün içinde değişiklikler gösterir. Polenler
Birçok insan kavak ağaçlarının allerjik şikayetleri çok fazla artırdığını ... LATEKS ALLERJİSİNİ NE KADAR CİDDİYE ALMALI ?
Bundan yaklaşık 2500 yıl önce Mayalar, “ağlayan ağaç” (Caa-o-chu -kauçuk- ağacı) özsuyunu kaplarda toplar, ayaklarını bu kapların içine sokar, sonra güneşte kurumasını bekler, ayaklarını vahşi ormanın tehlikeli böceklerinden koruyacak kauçuk ayakkabılar yaparlardı. Aztekler de “tlachtli”adı verilen geleneksel oyunlarını kauçuk ağacı özsuyundan yaptıkları topla oynarlardı. Kristof Kolomb’un nasıl zıpladığına akıl erdiremediği bu topu İspanya’ya getirmesiyle Avrupa lateks ile tanışmış oldu”. Kauçuk, yani lateksin öyküsü böyle başlamıştır.
Lateks içeren maddeler
Emzik, Biberon emziği, Çocuk bezi, Balon, Kondom, ...
Bir kediniz var ve onu severken gözleriniz yaşarıyorsa, bunun sevgiden ziyade allerjiden olması daha muhtemeldir… Neden mi?DEVAMI Astım ve Gebelik Astım ve Yaşlılık Astım ve Seyahat Adrenalin otoenjektörü, anafilaksi acil tedavisi için (hastaneye ulaşıncaya kadar) geliştirilmiş bir otomatik şırıngadır. Hasta tarafından kendi ...
Astım ilaçları kısırlık yapar... Astım bulaşıcı bir hastalıktır... Allerji aşılarının içinde ... Allerjik hastalıklar kalıtsal yani genetik kökeni olan hastalıklardır. Bilinen hiçbir tedavi genetik yapıyı ortadan kaldıramaz. Ancak, immunoterapi ... DEVAMI Kozmetikler, modern dünyada günlük hayatın vazgeçilemez bir parçasıdır. DEVAMI Bu yazıda amacımız “bitkisel ürünleri kullanmayın!” ya da “bitkisel ürünler kötüdür!” mesajı vermek değil, bitkisel tedavi ürünleri hakkında ...DEVAMI http://www.allerjim.com/ |
|  | | erdem

| Konu: Allerjik Rinitlerde Şikayetleri Artıran Faktörler Salı Mart 24, 2009 1:22 am | |
|  Allerjik Rinitlerde Şikayetleri Artıran Faktörler En önemli tetikleyici faktör, kişinin allerjik olduğu maddelerdir. MEVSİMSEL ALLERJİK RİNİTLERDE: Polenlerin türü, şikayetlerin süre ve şiddetini belirler. İlkbaharın erken dönemlerinde ortaya çıkan allerjik rinit genellikle ağaç polenlerine bağlıdır. Hastanın çayır poleni allerjisi varsa şikayetler genellikle ilkbaharın ilerleyen aylarında ve yaz başında ortaya çıkmaktadır. Yabani ot polenleri ise yaz ortasından başlayıp sonbahara kadar allerjik rinit şikayetlerine neden olur. YILBOYU DEVAM EDEN ALLERJİK RİNİTLERDE: En önemli allerjen ev tozu akarlarıdır (mite). Hastanın yaşadığı ortamda sürekli olarak akar allerjenlerine maruz kalması şikayetlerinin yılboyu devam etmesine neden olur. Hamamböcekleri de önemli bir ev içi allerjen kaynağıdır. Allerjisi olanlar, hamamböceği allerjenlerine maruz kaldıklarında rinit şikayetleri ortaya çıkmaktadır. Diğer bir ev içi allerjen ise ev hayvanı allerjenleridir. Özellikle kedi antijenleri çok önemlidir. Bulaştığı ortamda aylarca varlığını devam ettirebilir. Sadece ev içinde değil, okul, işyeri ve toplu taşıma araçlarında da yüksek düzeylerde tespit edilmiştir. Ayrıca mantar (küf) allerjisi olanlarda, eviçi mantarlara maruziyet şikayetleri tetikleyecektir. TÜM BU ALLERJENLER DIŞINDA: Allerjik rinitlerde, burun mukozası çok hassas bir hale geldiğinden, birçok faktör allerjen yapısında olmasa bile hastalarda şikayetleri başlatır. Bu faktörlerin en başında sigara dumanı gelir. Bu nedenle allerjik rinitli hastalar kesinlikle sigara kullanmamalı ve sigara dumanına maruz kalmamalıdır. İyi kokular (parfüm, deodorant), keskin kokular (deterjan, sabun, çamaşır suyu), kötü kokular ve hava kirliliği de allerjik rinitli hastalarda şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. |
|  | | | | ALLERJİK HASTALIKLARDA TEDAVİ PRENSİPLERİ: Astımla İlgili Bilmedikleriniz! | |
|
Similar topics |  |
|
| | Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |